magyardeutchenglish
IskolatörténetIskolánkrólAlapítványBeiskolázásSportDÖKEredményeinkKapcsolataink
E-napló, e-ellenőrző elérhetősége
Kréte e-ügyintézés
Határtalanul! program

A kezdetek


1950 nyarán a Dunai Vasmű építését is vezető nehézipari beruházási vállalat megrendelte az iskola tervezését, hisz a gyár és a lakóépületek tervezésénél kiderült, hogy sok építőmunkás családostól, gyerekestől érkezett ide az ország különböző részeiből. Nyilvánvalóvá vált, hogy mihamarabb el kell kezdeni egy új, 20 tantermes iskola építését. A befejezési határidő: 1951. május 31.volt.


1951 szeptember 15-én megkezdődött a tanítás 6 tanteremben. Az épület többi részében a Városi Tanács és a többi közintézmény kapott helyet. Iskolánk első igazgatója Farkas József volt. 8 osztályban, de csak 6 tanulócsoportban kezdődött a tanítás (a 3.-4. és a 7.-8.osztály részben összevontan működött.)


Az iskola előtti járda csak 1953 őszén, az iskola kerítése és a domborművek 1954 októberében kerültek a helyükre. A politechnikai tanműhely 1961-ben épült meg társadalmi munkában.

1971-ben indult iskolánkban a sporttagozat Solymár István igazgató irányítása alatt.


Iskolánk 25 éves jubileumán megemlékeztünk iskolánk névadójának, Vasvári Pál születésének 150. évfordulójáról, s ekkor avatta fel Solymár István a Vasvári Pál emlékfalat.

1998/99.tanévben Tóth Géza igazgató avatta fel az iskolai sportmúzeumot, ahol megtekinthetők az elmúlt évtizedek győzelmi jelvényei, kupák, érmek, oklevelek.